Home Noord-Holland Purmerend – Vondst vuurwerkbommen in slaapkamer

Purmerend – Vondst vuurwerkbommen in slaapkamer

Op zondag 4 december trof de politie in een woning in Purmerend ruim 60 kilo aan vuurwerkbommen aan. De 42-jarige bewoner had het vuurwerk met explosieve kracht op zijn nachtkastje naast het bed liggen. De aangetroffen vuurwerkbommen kwamen uit België en zijn door een speciale transporteur afgevoerd en vernietigd. De politie is de vuurwerkbommen op het spoor gekomen dankzij een anonieme tip. De verdachte wordt op een later moment verhoord.

Levensgevaarlijk

Vuurwerkbommen brengen grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Het bewaren van explosieven is niet alleen illegaal, maar ook levensgevaarlijk. Dergelijke vuurwerkbommen  worden vaak niet veilig opgeslagen en vormen daarmee een gevaar voor de omgeving.

Uw hulp bij de politie-inzet op vuurwerk

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van vuurwerkbommen en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerkbommen opgeslagen liggen, op een niet toegestane manier worden verhandeld of vervoerd gaan worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

2022254496

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…