Home Noord-Holland Zaandam – Inbeslagnames na verdachte transactie

Zaandam – Inbeslagnames na verdachte transactie

Op dinsdag 22 maart doorzocht de politie twee woningen en een opslagbox in Zaandam. Hierbij werden een auto, tienduizenden euro’s cash, een duur horloge, designerkleding en een vuurwapen in beslag genomen. Een 23-jarige man uit Zaandam werd aangehouden op verdenking van witwassen.

Het onderzoek startte na een melding van ongebruikelijke transacties bij de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU). Nader onderzoek door de FIU liet zien dat er in ruim twee jaar voor tienduizenden euro’s aan contanten op de rekening waren gestort. Hierop werd besloten twee woningen en een opslagbox te doorzoeken en de verdachte aan te houden.

 

Bij de doorzoekingen werden onder andere een auto, tienduizenden euro’s cash, een duur horloge, designerkleding en een vuurwapen in beslag genomen. De verdachte heeft afstand gedaan van de auto, het geld en de goederen en is heengezonden. Het vuurwapenbezit wordt nader onderzocht.

 

Ongebruikelijke transacties melden

De politie en het Openbaar Ministerie werken samen met andere partijen tegen ondermijnende criminaliteit. Denk aan gemeenten, de FIOD, de Douane en de Belastingdienst. Meldingen zijn hierbij heel belangrijk. Niet alleen van burgers, maar bijvoorbeeld ook van financiële instellingen. Zij dienen ongebruikelijke transacties te melden bij de Financial Intelligence Unit Nederland, waar transacties en geldstromen worden blootgelegd die te relateren zijn aan criminele activiteiten of financiering van terrorisme. Nadat transacties verdacht zijn verklaard worden deze ter beschikking gesteld aan diverse handhavings- en opsporingsdiensten.

 

2021263308

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…