Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – Getuigenoproep poging plofkraak Vondelstraat

Alkmaar – Getuigenoproep poging plofkraak Vondelstraat

De politie zoekt getuigen van een poging plofkraak op een pinautomaat op de Vondelstraat in de nacht van donderdag op vrijdag.

Rond 03:00 uur deden twee mannen, gekleed in regenkleding, een poging om het pinautomaat open te breken met behulp van explosieven. Een voorbij rijdende politieagent zag de verdachten bij het pinautomaat. Toen de mannen de politieauto zagen, vluchtten ze op een motorscooter via de Van Maerlantstraat in de richting van de Melis Stokelaan. De politie zette de achtervolging in, maar de verdachten wisten te ontkomen.

Bij het pinautomaat lag een explosief. De omgeving is afgezet en de omliggende woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk elders ondergebracht. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse en stelde de springstof veilig.

De politie doet verder onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, heeft u meer informatie over de daders en/of bent u in bezit van relevante camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

2019225460

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Gezocht – Wie herkent brandstichter?

Op de hele vroege ochtend van zondag 14 augustus omstreeks 03.00 uur loopt een man in de r…