Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – Politie neemt in Alkmaar kostbare auto in beslag

Alkmaar – Politie neemt in Alkmaar kostbare auto in beslag

Vrijdag 15 november heeft de politie in Alkmaar een kostbare auto in beslaggenomen, waarvan het vermoeden bestaat dat het gefinancierd is met inkomsten vanuit het criminele circuit.

Op basis van informatie over meerdere personen in relatie tot dit voertuig, zoals de eigenaar, en de gebruiker heeft de recherche een onderzoek gestart, op verdenking van witwassen.

Bij een vermoeden van kostbare goederen die via witwassen zijn verkregen, kan de politie al overgaan tot het afpakken ervan. Om daarmee de mogelijke crimineel een financiële slag toe te slaan. De eigenaar dient nu aan te tonen dat de auto met legale gelden is aangeschaft.

De recherche werkt in dit onderzoek samen met het FIT (Financial Intelligence team). Het FIT is een samenwerking tussen het Openbaar Ministerie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten in de regio Noord-Holland en de Politie Noord-Holland, in RIEC verband. Het FIT heeft tot doel vooral exclusieve goederen, zoals dure auto’s, sieraden, en andere kostbare goederen te onderzoeken op illegale afkomst en oneigenlijk bezit. Dit gebeurt op basis van meldingen en informatie van verschillende overheidsinstanties te bundelen.

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Dodelijk schietincident buurthuis Wittenburg: twee verdachten aangehouden

Vrijdag 26 januari 2018 werd in een buurthuis op Wittenburg de 17-jarige Mohamed Bouchikhi…