Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint van Volendam met de allure van een kampioen.

De Graafschap wint van Volendam met de allure van een kampioen.

In de wielerwereld (Joop Zoetemelk m.n.) zouden ze zeggen “Parijs is nog ver”. Maar het valt niet te ontkennen dat de manier van winnen van de Graafschap afgelopen vrijdag er eentje was met de allure van een aanstaande kampioen. Slechts 35 wedstrijden nog te spelen nog….☺

Aan het begin van de eerste helft trof de Graafschap een sterk combinerend Volendam, waarbij de hand van Cruyff/Jonk duidelijk zichtbaar was. In de voorgaande wedstrijden konden de Superboeren zich vrij gemakkelijk onder de druk van de tegenstander uit spelen, maar tegen dit oranje bleek het een stuk lastiger. Volendam heerste en de Graafschap hield tegen. Het enige dat Volendam ontbeerde was effectiviteit. Kortom scoren lukte m.n. Jari Vlak niet. Een gulden regel in het voetbal is, als je ze zelf niet maakt, dan kun je er op wachten dat de tegenstander dit wel doet. Zo ook vanavond in de 18e minuut; een ‘hockey-achtige’ counter: opkomende back Uwusu, een voorzet van dezelfde Uwusu, terugleggen van Seuntjes en onberispelijk binnenschieten van (de in de basis staande) Nijland. Volendam geslagen en de Graafschap sterk in dit deel van de wedstrijd. Ruststand 1-0.

De tweede helft begon als de eerste; Volendam heerste en had veelal balbezit. De Superboeren liepen achter de Palingboeren aan en kregen geen controle. Dit keer was het voor Volendam Azzouzi die moest scoren (56e minuut), maar ook hij faalde. Twee kapbewegingen te veel hielpen deze grote kans voor Volendam om zeep. Zelf niet scoren…., dus….. dan is het inderdaad wachten op een tegendoelpunt. Hamdaoui miste aanvankelijk nog in de 69e minuut, maar 3 minuten later gaf hij een perfecte voorzet waaruit Ralf Seuntjes wel kon scoren. Het bord voor de wissel van Hamdaoui had de vierde man al in de hand, maar gelukkig voor de Graafschap ging de bal ff niet uit. Zo kon Hamdaoui zelf ook nog scoren uit de rebound (als bij basketbal) na een afgeslagen schot van Seuntjes; 3-0. Wedstrijd in de zak , drie punten binnen… hoera!

Zo schreven de Superboeren tegen FC Volendam weer eens geschiedenis. Nog nooit in het bestaan van deze mooie Doetinchemse club begon men de competitie met 3 zeges op rij…., nu dus wel. En niet eens goed gespeeld. Beide trainers waren het met elkaar eens; de eindstand gaf niet het wedstrijdbeeld weer. Op basis van de effectiviteit/professionaliteit had de Graafschap (ook volgens Wim Jonk) wel verdiend gewonnen.

Matig spelen en toch winnen, dan heb je m.i. de allure van een kampioen. Trainer Mike Snoei loopt hier niet voor weg, maarrrrr Parijs is nog ver. Nu maar hopen dat er geen spelers meer weggekocht worden, zodat deze uitgebalanceerde selectie intact blijft.

DE GRAAFSCHAP – FC VOLENDAM: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Stef Nijland (18.), 2-0 Ralf Seuntjens (72.), 3-0 Mohamed Hamdaoui (75.).

Arbiter: Marc Nagtegaal, Toeschouwers: 9.503

Opstelling De Graafschap: Jurjus, Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima, Breinburg (84. Hilderink), Schuurman, Nijland (58. Vet), Thomassen, Seuntjens © en Hamdaoui (76. Helmer).

Opstelling FC Volendam: Bakker, Fadiga, Tol ©, Eerdhuijzen (76. Visser), Smal, Plat, Vlak, Veerman; Doodeman (71. Johnson), El Azzouzi en Murkin (63. Kaars).

Gele kaart(en) De Graafschap: géén

Gele kaart FC Volendam: El Azzouzi (60.).

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…