Home Gelderland Achterhoek Hard werken Graafschap wordt beloond, gemakzucht AZ wordt bestraft

Hard werken Graafschap wordt beloond, gemakzucht AZ wordt bestraft

De hedendaagse voetbalcultuur, is er één van broodvoetballers en dus niet één van clubliefde. Gisteravond, voor aanvang van de wedstrijd de Graafschap tegen AZ Alkmaar, werd met respect de clubliefde van 2 bijzondere vrijwilligers ´beloond´. Afgelopen week stierven namelijk 2 vrijwilligers van de Graafschap, t.w. Jan Veugelink en Annet Kuipers. De minuut stilte ter nagedachtenis aan hen  was indrukwekkend. De Graafschap is meer dan alleen voetbal…..

Vanaf de aftrap was meteen het kwaliteitsverschil tussen ´de derde van boven´ en de ´derde van onder´ duidelijk; het gemak waarmee de spelers van AZ elkaar vonden t.o.v. van het geploeter van de superboeren. De Graafschap werkte met man en macht om de geoliede machine van de Alkmaarders te ontregelen, maar dit lukte slechts ten dele. Met Seuntjes, Idrissi, Stengs, Maher en Til t.o.v. van de Pavert, Tutuarima, Straalman en Vet was het met de billen bij elkaar zitten en hopen dat het vizier van AZ niet op scherp stond. De inzet van Seuntjes en Idrissi waren te zwak en bij het schot van Stengs in de 24e minuut redde Bertrams goed en vervolgens kopte 10 minuten later Til nog zwak in (vrij voor de keeper). Het duurde tot de 37e minuut, voordat de Graafschap van zich liet spreken; een schot van Matisuwa  en een minuut later een vrije trap van Uwusu, waar Bizot het nog knap lastig mee had. Net voor rust was misschien wel de grootste kans voor AZ; Svensson schampte de bal met z´n hoofd, na een perfecte voorzet van Wijndal. Ruststand derhalve 0-0 en daarmee mocht de Graafschap zijn handen (en billen) dichtknijpen.

De tweede helft was het wachten op de 0-1; het was dus niet onverwacht en niet raar dat ie dan ook viel. In de 53e minuut een vlijmscherpe counter van AZ via Maher en Seuntjes, die vervolgens Til in stelling brachten, 0-1 dus. Einde wedstrijd…., dat dachten ze althans bij de Alkmaarders . De ontspannen lachende gezichten op de bank bij de technische staf hadden misschien wel  weerslag op hun 11 mannen in het veld. Want er werd gemakkelijk gespeeld, zonder al te veel druk te zetten, immers de Graafschap kon toch niet. Stengs had in passant nog een beste knal, zonder resultaat. Zo kabbelde de wedstrijd door . De Graafschap bracht nog wat verse krachten in het veld met Serrarens en Bahoui en ‘knokken-gehalte’ werd wat opgeschroefd. De spelers van AZ raakte geïrriteerd en pakte zelf nog wat gele kaarten, waarop de bank van AZ weer geïrriteerd raakte. De Superboeren ruikten bloed (an de poal) en aan Alkmaarse kant vergat men te voetballen. En als het op strijd aankomt, met een 12e man erachter, dan wordt het extra leuk op de Vijverberg. Intussen kwam ook nog eens van Mieghem met een dosis energie in het veld en uitgerekend hij zorgde in de extra tijd voor de apotheose; net van buiten de 16, aan de rechterzijde, schoot hij in de linkerbovenhoek tegen de paal en met de achterkant van de hand van keeper Bizot belande de bal alsnog achter de doellijn. Eindstand 1-1!!!

AZ geslagen en 2 punten verloren, de Graafschap fier en 1 punt gewonnen! Henk de Jong grapte tijdens de persconferentie nog; “de laatste 2 wedstrijden hadden we 16 kansen en 1 goal, nu 0 kansen en ook 1 goal…., we gaan de goede kant op“ .  Deze avond stonde de superboeren even boven de nacompetitie-streep. Dit geeft nog allerminst nog zekerheid. Samen alles geven, ook dus op het veld; niet alleen voor je brood, maar ook voor de club(liefde). De club waarbij zoveel vrijwilligers geven voor en om de club!

DE GRAAFSCHAP – AZ: 1-1

Arbiter Jochem Kamphuis | Toeschouwers: 12.503

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Guus Til (52.), 1-1 Marco Bizot e.d. (90+1.)

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman©, Van de Pavert, Tutuarima; Vet (82. Van Mieghem), El Jebli, Matusiwa; Narsingh (71. Bahoui), Benschop en Burgzorg (67. Serrarens).

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wijndal; Midtsjo, Til©, Maher; Stengs (85. Van Rhijn), Seuntjens en Idrissi.

Gele kaart(en) De Graafschap: Matusiwa (54.), Van de Pavert (82.)

Gele kaart(en) AZ: Seuntjens (73.), Hatzidiakos (77.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam Zuidoost – Jongen gewond bij steekincident

Een 15-jarige jongen uit Winschoten is zaterdag 19 oktober omstreeks 19.30 uur gewond gera…