Home Noord-Holland Zaandam – Honderdelf bekeuringen

Zaandam – Honderdelf bekeuringen

Op donderdagmiddag en –avond hield de politie in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland verkeerscontroles in het gebied van Zaanstad. De controles richtten zich voornamelijk op afleiding in het verkeer (o.a. niet handsfree bellen) en verlichting van fietsen en bromfietsen. In totaal leverde de controles honderdelf bekeuringen op.

De meest voorkomende overtredingen waren: defecte fietsverlichting (47x), niet handsfree bellen en/of appen tijdens het rijden (19x), het negeren van een rood verkeerslicht (10x) en rijden op een opgevoerde brom- of snorfiets (10x).  Verder werd geschreven voor diverse technische gebreken, zoals gladde band, defecte koppeling met aanhangwagen, losliggende lading en defecte remmen en voor algemene verkeersovertredingen, zoals te hoge snelheid, rijden zonder rijbewijs of geldige verzekering, rijden in een geslotenverklaring, inhalen bij een  dubbele doorgetrokken streep en verkeerd voorsorteren.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Man (81) ernstig gewond na mishandeling

De politie zoekt getuigen van een incident waarbij een 81-jarige man uit Alkmaar gewond is…