Home Noord-Holland Wormerveer – Dronken automobilist aangehouden

Wormerveer – Dronken automobilist aangehouden

De politie heeft vrijdagavond een inwoner van Koog aan de Zaan aangehouden, nadat hij ernstig onder invloed van alcohol een aanrijding had gehad in de Stationsstraat.

Een politiecentralist kreeg een melding dat een dronken automobilist een aanrijding had gehad in de Stationsstraat en dat hij vervolgens weer weg wilde rijden. De politie was in de buurt, zag de betrokken auto rijden en wist deze aan de kant te zetten in de omgeving van de Zaanweg. De bestuurder, een 40-jarige man uit Koog aan de Zaan, rook inderdaad naar het gebruik van alcohol en de politie nam direct een blaastest af, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hem werd meegedeeld dat hij was aangehouden, waarop hij tevergeefs probeerde te ontkomen. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en is vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau.

Bij nader onderzoek bleek dat het rijgedrag van de 40-jarige verdachte al eerder die avond was opgevallen bij mensen die hem op het Marktplein hadden zien rijden. Hier zou ook een conflict zijn ontstaan met een scooterbestuurder, die bijna door de man was aangereden. De politie onderzoekt ook dit incident en heeft namen van meerdere getuigen genoteerd die zullen worden gehoord. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt.

 

2018117817

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Mogelijk stoffelijke resten aangetroffen Zuider IJdijk

Op zaterdagochtend 19 januari 2019 zijn langs de oever van de Zuider IJdijk mogelijk stoff…