Home Noord-Holland Zaandam – Speurneus Loki

Zaandam – Speurneus Loki

Politiehond Loki heeft zondag laten zien hoe hij met zijn goede neus het verschil kan maken. Hij leidde zijn hondengeleider naar een verdachte die zich had verstopt onder een aantal steigerplanken.

De politie kreeg zondagnacht rond 03.50 uur een melding van vernielingen op een bouwplaats bij Letterhout. De melder had glasgerinkel gehoord en er zouden meerdere personen over het terrein lopen die daar niets te zoeken hadden.

Aangekomen bij de bouwplaats – waar meerdere ruiten waren gebroken – stuitten politieagenten op twee personen die het terrein net wilden verlaten. Zij hebben de twee direct aangehouden. Daarna was speurneus Loki aan zet; hij ging samen met zijn hondengeleider de bouwplaats op om te onderzoeken of er nog meer personen aanwezig waren. Al snel kwam Loki een verdachte op het spoor: de man dacht de politie te snel af te zijn en had zich ingegraven in het zand onder steigerplanken. De goede neus van Loki was echter niet te misleiden, waarop de agenten ook deze verdachte konden aanhouden.

Het drietal, afkomstig uit Zaandam en in de leeftijd van 18 t/m 22 jaar, is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

 

2018103453

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen dodelijk verkeersongeval

Op vrijdagmorgen omstreeks 10.30 uur vond er een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jar…