Home Noord-Holland Purmerend – Inbrekers aangehouden

Purmerend – Inbrekers aangehouden

Op maandagmorgen hield de politie twee personen aan op verdenking van diefstal bij een bedrijf aan de Voltastraat in Purmerend. Het gaat om een 34-jarige Amsterdammer en een 30-jarige vrouw uit Purmerend.

Omstreeks 01.05 uur meldde een getuige dat personen binnen de omheining van een autobedrijf liepen en dat zij velgen met banden over het hek gooiden. De politie ging ter plaatse en blokte de omgeving af, zodat de inbrekers op hun vlucht de omgeving niet ongezien konden verlaten.

Toen de inbrekers in de gaten kregen dat zij betrapt waren, probeerden zij via een dak van een pand te ontkomen. De vrouw kon ter plaatse worden aangehouden. De man had bij zijn sprong van het dak zijn enkel bezeerd. Hij probeerde zich tevergeefs in de bosjes te verstoppen.

Diensthond Paco mocht vervolgens helemaal los op het zoeken naar onder anderen gestolen spullen. Bij het hek lagen vijf velgen met banden. Ook werd een bromfiets aangetroffen waarmee de dieven waren gekomen.

2018098895

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoorn – Berkhouter aangehouden na mishandeling

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Berkhout aangeho…