Home Noord-Holland Krommenie – Gezocht – Babbeltruc en bankpasfraude Krommenie

Krommenie – Gezocht – Babbeltruc en bankpasfraude Krommenie

Op maandag 22 januari werd een 88-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc in haar woning aan de Berkenstraat in Krommenie.

Rond 10.15 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld door een man die beweerde van een verzekeringsmaatschappij te zijn. De vrouw liet hem binnen omdat zij bij die betreffende verzekeringsmaatschappij is verzekerd en vertrouwde het verhaal van de man. De man vertelde dat het slachtoffer 500 euro terugkreeg van de maatschappij en overhandigde haar een vijfhonderd euro biljet. De vrouw gaf aan dat zij het liever op haar bankrekening gestort wilde en de man wilde dit voor haar doen. Het slachtoffer gaf vervolgens haar bankpas en pincode mee aan de zogenaamde medewerker van de verzekeringsmaatschappij met het verzoek het geld op haar rekening te storten.

Enkele dagen later kwam een familielid van het slachtoffer erachter dat de bankpas verdwenen was en belde de bank om deze te blokkeren. Er bleek echter al 1250 euro onrechtmatig te zijn opgenomen bij een pinautomaat aan de Heiligeweg in Krommenie.

Op beelden is een man te zien die geld opneemt met de gestolen bankpas van het slachtoffer.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noord-Holland – Zakkenrollers komen niet om te feesten

De zomerperiode met evenementen, festivals en feestweken worden helaas niet alleen door fe…