Home Gelderland Achterhoek De Graafschap vindt zichzelf terug in halve finale play-offs: finale is een feit!

De Graafschap vindt zichzelf terug in halve finale play-offs: finale is een feit!

 

Natuurlijk moest het wel even gebeuren. Na de 3-2 nederlaag in Velsen, had de Graafschap nog alles in eigen hand en had het ook de verplichting naar de o zo geweldige support, die de Superboeren wedstrijd na wedstrijd krijgen. ‘Het geet hier spoken’ stond geschilderd op een levensgroot spandoek te lezen en dat heeft Telstar geweten.

Bijna waande we ons 27 jaar terug, toen de bonkige Simon Kistemaker letterlijk de scepter zwaaide. Als hij zijn rechterarm omhoog stak, dirigeerde hij èn zijn elftal èn de supporters tot een alles verslindend team, dat onverslaanbaar was. Het spookte op de Vijverberg en iedereen kwam er met knikkende knieën binnen en liep er na 90 minuten troosteloos van het veld. Hoe toevallig (of niet), tegen dat andere ex-team van Kistemaker zagen we weer veel van zo’n Graafschap terug.

De eerste helft heerste de Graafschap en zette Telstar gelijk vast op eigen helft. Al na 4 minuten tikte verdediger Lars Nieuwpoort, na een corner de bal beheerst binnen: 1-0. De toon was gezet en de Vijverberg trilde….In de 14e minuut leek het of diezelfde Lars Nieuwpoort werd neergehaald in het 16 metergebied; penalty penalty werd er geschandeerd, maar scheidsrechter van Boekel zag er een Schwalbe in en trakteerde Nieuwpoort op een gele kaart. Het publiek, ruim 11.000 in getal, zorgde voor een geweldige wisselwerking en de Graafschap bleef maar gaan. Na 25 minuten was het Youssef El Jebli, die na een corner van van Mieghem de bal binnenkopte: 2-0!  Telstar was rijp voor de slacht en de Graafschap voelde dat, alleen haalde ze de trekker niet definitief over. Ondanks de inzet van Klaassen, El Jebli en van Mieghem en dankzij keeper de Boer van Telstar, bleef het tot het rustsignaal 2-0. En daar mochten de Velsenaren erg blij mee zijn.

Maar er was niets aan de hand, de Graafschap pakte na rust de draad weer op en zette gelijk Telstar weer onder druk. Alleen nog steeds zonder doelpunten, misschien nonchalance, net even niet scherp genoeg. Tot in de 57e minuut Mohamed Hamdaoui (van Telstar) een vrije trap weer eens (net als in de heenwedstrijd) geweldig binnenschoot: 2-1 dus. Oei, het kon maar zo weer eens spannend worden. Daar dachten de Doetinchemmers echter anders over; het duurde slechts 9 minuten dat de Witte Leeuwen mochten hopen. Serrarens bracht, na een voorzet van El Jebli, de marge weer op twee en maakte de belangrijke 3-1. Tien minuten later een foute terugspeelbal van Achterhoeker Straalman leverde een overtreding van Bednarek dus een strafschop op. Deze werd genomen en benut door Novakovich: 3-2. Deze stand zou verlengen betekenen. Maar dat kon en mocht natuurlijk niet gebeuren. Vier minuten later was het de topscorer van de Graafschap, die de verlossende 4-2 maakte. Het duel spookte nog een stief kwartierke door, maar gelukkig voor de Superboeren bleef het hierbij. Al kregen ze in een counter nog de mogelijkheid op een 5e goal. Eindstand dus 4-2, een spektakelstuk van de bovenste plank, die een Kistemaker had kunnen dirigeren.

De Graafschap vond zichzelf terug en als dit gevoel vastgehouden kan worden, ook bij de spelers, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren op de Vijverberg. Twee finales worden er nog gespeeld: eerst uit  en dan thuis tegen, heel verrassend, Almere City FC. Kiek maor uut, want het spookt weer op de Vijverberg !!!  20 mei hoop ik dronken en trots te zijn op de Graafschap: het kan verkeren.

 

De Graafschap – Telstar: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lars Nieuwpoort (4.), 2-0 Youssef El Jebli (25.), 2-1 Mohamed Hamdaoui (57.), 3-1 Fabian Serrarens (66.), 3-2 Andrija Novakovich (76./pen), 4-2 Daryl van Mieghem (80.)

Arbiter Pol van Boekel | Toeschouwers: 11.083

Opstelling De Graafschap: Bednarek ©; Abena, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, El Jebli (90. Van Diermen), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali (76. Van den Hurk).

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Eenzijdig dodelijk verkeersongeval

Op vrijdagmiddag is een 25-jarige man uit Zaandam om het leven gekomen bij een eenzijdig o…