Home Gelderland Achterhoek De Graafschap: ‘de best of the rest’

De Graafschap: ‘de best of the rest’

Deze vrijdag was de laatste thuiswedstrijd in de competitie van dit seizoen. En wel de ‘cultclash’ tegen de ‘Witte Leeuwen’ uit Velzen, Telstar dus. Beide clubs hadden in het verleden Simon Kistemaker als trainer en bij de Graafschap werd men o.l.v. Kistemaker in seizoen 1990-1991 ongeslagen kampioen. Simon was en is dus ‘cult’.

Beide clubs waren al zeker van de halve finale van de play-offs  en wat ook al zeker was, dat ze in die halve finale tegen elkaar gaan spelen. Dus eigenlijk was deze wedstrijd een generale op de halve finale… Het was een avond met een ouderwetse (Simon)sfeer. Het Graafschap-publiek, onder aanvoering van de Spinnekop (be)leefde de wedstrijd. Onder zeer luid gezang en enthousiasme werden de Superboeren de eerste helft voortgestuwd. De Graafschap kreeg ook de meeste kansen, alleen had men het vizier niet altijd op dodelijk staan en een super keeper, de Boer, van Telstar in de weg staan. Dat merkte o.a. Serrarens, Tissoudali en Van Mieghem . Verder gaf het verdedigingscentrum  (zonder de Nieuwpoortjes en zonder Tutuarima) met -de enige Achterhoeker op het veld- Bart Straalman weinig weg.

De tweede helft gaf in het begin een ander beeld; Telstar toonde meer lef en dook regelmatig op voor de goal van Bednarek. De keeper van de Graafschap hoefde nauwelijks een reddende handeling te verrichten, want ook Velzenaren (Hamdaoui en Sno) hadden hun vizier niet op scherp en hun schoten op goal werden er keurig ‘langs gekeken’. Het overwichtje van Telstar duurde slechts een stief kwartiertje en de Graafschap nam de regie weer over. Maar steeds weer miste de afwerking van Superboeren El Jebli, Tissoudali, Overbeek en Diemers dodelijkheid en stond de Boer in de weg. Tot de 77e minuut een voorzet van van de Hurk, een overstapje van Serrarens en een precieze schuiver van El Jebli in de rechter onderhoek: resultaat de 1-0 op het scorebord. De rest van de tweede helft werd uitgespeeld, zonder al te veel grote kansen, als schoot Hamdaoui nog wel een keertje bekeken voorlangs. Eindstand dus 1-0.

Het gevolg hiervan is dat de Graafschap de nacompetitie op 10 mei eerst uit tegen Telstar speelt en en op 13 mei weer thuis tegen Telstar. Of het vervolg van deze Trilogie tegen de Witte Leeuwen een finaleplaats oplevert tegen (waarschijnlijk) de Koempels uit Kerkrade wachten we wel af. Roda JC heeft echter ook een hele goede keeper die we ook goed kennen, nl. Hidde Jurjus. Na Fortuna en NEC (en Jong Ajax ahum) is de Graafschap dit seizoen dus ‘de best of the rest’…,  jeetje…. het kan slechter……het kan verkeren.

De Graafschap – Telstar: 1-0

Arbiter Erwin Blank | Toeschouwers: 8.822

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Youssef El Jebli (78.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek ©; Abena (46. Van Overbeek), Straalman, Van Diermen, Driver; Diemers, El Jebli (88. Olijve), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali (72. Van den Hurk).

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Huizen (49. Lynen), Van Iperen, Brito; Van Heertum, Hamdaoui, Korpershoek © (59. Najah); Sno, Novakovich en Platje (79. Zamouri).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Diermen (55.), Driver (90+3.)

Gele kaart(en) Telstar: Korpershoek (47.), Lynen (74.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Man (81) ernstig gewond na mishandeling

De politie zoekt getuigen van een incident waarbij een 81-jarige man uit Alkmaar gewond is…