Home Noord-Holland Hilversum Hilversum – Gezocht – Update: personen mishandelen supporter Ajax in Hilversum

Hilversum – Gezocht – Update: personen mishandelen supporter Ajax in Hilversum

Op het station in Hilversum slaat een groep personen een supporter van Ajax in elkaar. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 28 maart 2018 van RTV NH tv-programma Bureau NH.

Openlijk geweld

Op het station in Hilversum slaat op zondag 8 mei 2016 een groep op dat moment nog bij de politie onbekende personen een supporter van Ajax in elkaar. De  politie stelt een onderzoek in, maar kan tot nu toe niet achter de identiteit van één van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie geeft de hoop niet op en  probeert nogmaals met hulp van het publiek de verdachte te vinden. 

Slachtoffer

Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij is die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax speelt die dag uit tegen De Graafschap. Op het station van Hilversum stappen ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer loopt in z’n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend blijft op het perron. 

Als hij in de stationshal loopt, komt hij een groep van ruim tien personen tegen. Ze zijn wat rumoerig en roepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment vallen ze de Assenaar aan. Een aantal mannen en vrouwen delen rake klappen uit. Het slachtoffer loopt door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

  • een gebroken oogkas
  • blauwe ogen een gebroken neus en
  • meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

Verdachten

De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma’s Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde grotendeels het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van op één na alle verdachten met de recherche voor verhoor.

Laad meer Hilversum
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Verdachte aangehouden in onderzoek naar overval

De recherche heeft vrijdagochtend een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overv…