Home Noord-Holland Hoorn Zwaag – Gezocht – Woningoverval Dorpsstraat

Zwaag – Gezocht – Woningoverval Dorpsstraat

Op donderdag 21 december werd de 83-jarige bewoner van de Dorpsstraat in Zwaag in zijn huis overvallen.

Er wordt aangebeld rond 08.50 uur ’s ochtends. De bewoner ziet verder niemand en gaat even later de vuilnis aan de weg zetten. Als hij het huis weer binnenkomt ziet hij twee mannen. De bewoner wordt beetgepakt en er wordt aangegeven dat ze de kluis willen. De hulp komt even later de woning binnen en wordt eveneens vastgegrepen en moest naast de bewoner in de slaapkamer gaan zitten. Beiden worden vastgebonden. Wanneer de bewoner zich niet lekker voelt en er geen kluis blijkt te zijn gaan de overvallers ervandoor met geld uit de portemonnee van de bewoner. Aan de achterzijde van het huis blijkt een raampje te zijn opengebroken.

Vlak voor de overval loopt een man het parkeerterrein naast de woning af. Ook is er een man die meerdere malen langs de overvallen woning loopt. Hij passeert hierbij een voetganger waarmee de politie graag in contact wil komen.

Van beide mannen zijn beelden. Vermoedelijk is een zwarte Peugeot betrokken bij de overval. Deze auto krijgt bijna een aanrijding met een SUV, mogelijk een Mitsubushi, als hij het parkeerterrein afkomt rijden. Ook zou de politie graag in contact komen met de inzittenden van een groene Renault Scenic die deze ochtend meerdere malen langs de woning is gereden.

Laad meer Hoorn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Vluchtende winkeldief overleden

De man die gisteren na verdenking van een winkeldiefstal, maandag 18 juni, zwemmend probee…