Home Noord-Holland Den Helder Den Helder – Dronken achter het stuur

Den Helder – Dronken achter het stuur

Op dinsdagavond, omstreeks 20.10 uur kreeg de politie melding dat de bestuurder van een bestelwagen betrokken was geweest bij een verkeersruzie. De politie trof de bus op de Kamperfoeliestraat in Den Helder.

De bestuurder van de bus had even daarvoor op de Hortensiastraat een auto achtervolgd en wilde hier schijnbaar opzettelijk tegenaan rijden. Ook zou de verdachte mensen hebben bedreigd met een Stanleymes. In de auto trof de politie enkele messen aan. Deze werden in beslag genomen.

De bestuurder, een 33-jarige man uit Den Helder,  bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieraan weigerde hij echter mee te werken. Weigeren van een ademanalyse wordt overigens aangemerkt als misdrijf. Toen de politie zijn rijbewijs in wilde nemen, bleek dat dit al was ingevorderd naar aanleiding van een eerdere controle op alcohol.

2017239338

Laad meer Den Helder
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Drugsoverlast samen aanpakken

Drugs aangetroffen Op vrijdagmiddag 6 juli kreeg de politie een melding van een inbra…