Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Schiphol – Opnieuw aanhouding in internationaal witwasonderzoek

Schiphol – Opnieuw aanhouding in internationaal witwasonderzoek

De politie heeft zondag opnieuw een aanhouding verricht in een internationaal witwasonderzoek. Het gaat om een 53-jarige vrouw uit Den Haag die gesignaleerd stond.

De vrouw kwam zondag vanuit Suriname aan op Schiphol en is op basis van de signalering direct aangehouden op verdenking van witwassen. In het onderzoek kwamnaar voren dat de vrouw een groot contant geldbedrag heeft verstrekt aan de twee hoofdverdachten in het onderzoek (destijds 41- en 49-jarige mannen uit Nieuw-Schoonebeek). De vrouw uit Den Haag is ingesloten voor verhoor.

Actiedag

Op 14 maart 2017 was er een actiedag in het kader van dit onderzoek. Daarbij werden vijf mensen aangehouden en 30 panden doorzocht. In totaal is voor 8 miljoen euro beslag gelegd op onroerend goed. De destijds aangehouden verdachten zitten momenteel niet meer vast, maar blijven verdachte. Ze zijn onder algemeen schorsende voorwaarden heengezonden.  

Vervolgonderzoek

Tijdens vervolgonderzoek is in Spanje nog eens beslag gelegd op een bedrag van bijna 900.000 euro. Dit bedrag zou bestemd zijn voor de twee hoofdverdachten.

Stand van zaken onderzoek

Het witwasonderzoek is nog niet afgerond. Mede doordat het om een internationaal onderzoek gaat, waarbij gebruik gemaakt wordt van internationale rechtshulpverzoeken, is het een tijdrovend onderzoek. Daarnaast is het een omvangrijk onderzoek. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer het dossier aan het Openbaar Ministerie kan worden aangeboden.

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Drugsoverlast samen aanpakken

Drugs aangetroffen Op vrijdagmiddag 6 juli kreeg de politie een melding van een inbra…