Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Hoofddorp – Weigering ademtest en bloedproef

Hoofddorp – Weigering ademtest en bloedproef

Op donderdagmiddag hield de politie een 33-jarige man uit Aalsmeer aan. De man was betrokken geweest bij een aanrijding en verkeerde onder invloed van alcohol.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een klein verkeersongeval op de Hoofdweg in Hoofddorp. Ter plaatse bleek het te gaan om een kop-staart aanrijding met lichte schade. Een van de betrokkenen bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij was onvast ter been, had bloeddoorlopen ogen, praatte met dubbele tong en stonk naar de drank. In de auto van de man stond een geopende fles sterke drank.

De man moest een blaastest afleggen, maar omdat hij hier niet fatsoenlijk aan meewerkte, kreeg de politie geen testresultaat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij mee te werken aan een bloedproef. Weigeren van een ademanalyse of bloedproef wordt aangemerkt als misdrijf en zwaar beboet.

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Drugsoverlast samen aanpakken

Drugs aangetroffen Op vrijdagmiddag 6 juli kreeg de politie een melding van een inbra…