Home Noord-Holland Oud-gedeputeerde betaalt omkopingsgelden terug aan Staat

Oud-gedeputeerde betaalt omkopingsgelden terug aan Staat

Het Openbaar Ministerie (OM) is met oud-gedeputeerde A.H. overeen gekomen dat hij al het wederrechtelijk verkregen voordeel, een bedrag van 330.828 euro, aan de Staat afdraagt. Het gaat om het voordeel dat H. onder meer verkreeg toen hij zich als lid van gedeputeerde staten van Noord-Holland liet omkopen.

Het gaat om het voordeel dat H. verkreeg toen hij zich als lid van gedeputeerde staten van Noord-Holland liet omkopen.

De oud-gedeputeerde is op 14 februari 2017 na cassatie bij de Hoge Raad onherroepelijk veroordeeld voor ambtelijke omkoping, valsheid in geschrift en witwassen. Het geld waarmee H. werd omgekocht kwam binnen op de rekening van MOVE Consultants BV, het bedrijf van zijn vrouw. Dit bedrijf werd daarmee gebruikt als vehikel voor de omkopingsgelden. Het accepteerde een door het OM aangeboden transactie van 45.000 euro.

Het geld is inmiddels door zowel H. als door MOVE Consultants betaald.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie onderzoekt vermoedelijke poging inbraak bij station Muiderpoort

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een vermoedelijke poging inbraak bij e…