Home Noord-Holland Zaandam – Inbreker gepakt of toch niet

Zaandam – Inbreker gepakt of toch niet

Op woensdagmiddag hield de politie vijf personen aan naar aanleiding van een melding van een op heterdaad betrapte inbreker. Ter plaatse bleek het verhaal toch iets anders te liggen.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding dat een inbreker op heterdaad was betrapt in een woning aan de Pinasstraat in Zaandam. Ter plaatse waren er vier mannen die verklaarden de inbreker te hebben betrapt. Zij hadden de man vastgehouden voor de politie. De vermeende inbreker bleek letsel te hebben opgelopen bij zijn ‘aanhouding’. De 32-jarige Zaandammer moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit het eerste onderzoek bleek de toedracht mogelijk toch anders te zijn. De ‘inbreker’ verklaarde in gesprek te zijn geweest met de vrouw des huizes toen de mannen binnenkwamen. De inbreker probeerde eerst nog weg te komen, maar werd door de mannen achterhaald, mishandeld en tegen zijn wil vastgehouden. Pas twee uur na het eerste contact werd de politie gebeld.

De politie hield de vier mannen, Zaandammers en Amsterdammers van 41, 30, 28 en 21 jaar oud aan wegens vrijheidsbeneming en mishandeling.

De politie stelt een onderzoek in naar de ware toedracht van dit incident.

2017190681

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Mislukte Marktplaats Deal

Op zondagavond is er een 23-jarige man uit Zaandam slachtoffer geworden van oplichting via…