Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Hoofddorp – Inbreker aangehouden

Hoofddorp – Inbreker aangehouden

De politie heeft dinsdagavond laat een 20-jarige man uit Hoofddorp aangehouden wegens inbraak in een woning aan de Anne Franklaan in zijn woonplaats.

De bewoners van het pand kwamen omstreeks 23.45 uur thuis, nadat zij de hele avond weg waren geweest. Zij zagen dat er in de woning licht brandde en dat de gordijnen van de slaapkamer dicht zaten. Dat was niet zo toen zijn eerder op de avond van huis vertrokken.

De bewoners gingen hun woning binnen en zagen dat een ruit van een schuifpui aan de achterzijde van de woning was vernield. Ook hoorden zij geschreeuw vanuit de steeg achter hun woning. Hier bleek een politieman in burger een verdachte te hebben gegrepen.

De politieman was juist zijn hond aan het uitlaten toen hij twee verdachten op een lawaaierig brommertje zag rijden. Hij zag de scooter een steeg inrijden bij de Anne Franklaan. Even later hoorde hij glasgerinkel. Toen de politieman in de steeg ging kijken, probeerde juist een verdachte vanuit een tuin over een schutting te klimmen. De politieman wist de inbreker te pakken. Er ontstond echter een worsteling. Gelukkig schoot een buurtbewoner te hulp, zodat de verdachte aan een politiesurveillance kon worden overgedragen.

Uit de woning is vermoedelijk niets gestolen. De politie stelt nog een onderzoek in naar de tweede verdachte. 

2017180692

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Drugsoverlast samen aanpakken

Drugs aangetroffen Op vrijdagmiddag 6 juli kreeg de politie een melding van een inbra…