Home Noord-Holland Zaandam – Brand in hennepkwekerij

Zaandam – Brand in hennepkwekerij

Op woensdagmorgen werd een hennepkwekerij aangetroffen in een pand aan de Kepplerstraat in Zaandam. De brand is mogelijk het gevolg van een hennepkwekerij die in het pad werd aangetroffen.

Omstreeks 06.10 uur kregen de hulpdiensten melding dat er brand zou zijn in een winkelpand waarboven woningen zijn gevestigd. De brandweer ontdekte tijdens bluswerkzaamheden in het pand een hennepkwekerij. In een ruimte werden bij een eerste korte inspectie zo’n honderdtal potten met planten aangetroffen. Er was nog een tweede ruimte met een onbekend aantal planten. In een ander vertrek vond de brandweer een schakelkast dat duidelijk in brand had gestaan. De brand is mogelijk ontstaan in de elektrische installatie.

De ter plaatse gekomen eigenaar van het pand , een 43-jarige man, verklaarde het pand aan anderen te hebben verhuurd. De politie stelt een onderzoek in naar de omvang en van de kwekerij, de oorzaak van de brand en de verantwoordelijke(n) van de kwekerij.

2017175698

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Here We Go Again, de Nederlandse premiere van Mamma Mia!

Zing, dans, lach en word opnieuw verliefd met het feel-good film event van deze zomer: MAM…