Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Hoofddorp – Aanhouding na achtervolging

Hoofddorp – Aanhouding na achtervolging

De politie heeft afgelopen nacht een heftige achtervolging gehad na het negeren van een stopteken.

Surveillerende agenten zagen rond 04.10 uur drie auto’s rijden op de Amerikaweg waarvan de bestuurders opvallende rijgedrag vertoonden. Zij reden over de N205 in de richting van Halfweg en namen vervolgens de afslag Zwanenburg, toen de agenten besloten de bestuurder die zich het opvallendst gedroeg een stopteken te geven. Deze negeerde echter het teken en ging er met een hoge snelheid vandoor. De bestuurder vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag waar hij met snelheden van over de 100 km per uur door woonwijken reed. De achtervolging zette zich voort via de dijk in de richting van Vijfhuizen. Meerdere politieauto’s kwamen ter plaatse om de bestuurder te doen stoppen. Op de Drie Merenweg in Hoofddorp kwam de bestuurder in botsing met een politieauto, waarna hij tot stilstand kwam tegen een paal. Maar de achtervolging eindigde nog niet, want de bestuurder ging er te voet vandoor. Hij kwam niet ver en de agenten konden de 20-jarige man uit Hoofddorp inrekenen.

De bestuurder had vijf medepassagiers die allen zijn gecontroleerd door de ambulancedienst.
De bestuurder bleek na een ademanalyse en een speekseltest onder invloed te zijn geweest van zowel alcohol als drugs.

2017172944

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Mishandeling

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die zondagavond plaats vond op he…