Home Noord-Holland Den Helder Den Helder – Politiehond Dubh houdt inbreker aan

Den Helder – Politiehond Dubh houdt inbreker aan

Op de vroege zondagochtend werd er ingebroken in een schuur aan de Asterstraat. Eén van de twee verdachten kon worden aangehouden met behulp van politiehond Dubh.

Rond 04.55 uur kwam de melding dat er werd ingebroken. De gealarmeerde agenten blokkeerden de wijk, echter wisten de twee daders te ontsnappen. Doordat er een goed signalement was van het tweetal, kon de politie gericht uitkijken. De inmiddels gearriveerde hondengeleider maakte een zoekslag in de omgeving van de Tuinstraat. Hier zag hij een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. De hondengeleider maakte zich meerdere malen bekend als politieagent en verzocht de man staan te blijven. De man besloot hier niet naar te luisteren waarop politiehond Dubh werd ingezet. Dubh greep direct in en wist de man tot stilstand te brengen waarna zijn baasje de 19–jarige Alkmaarder kon inrekenen. De tweede verdachte kon niet worden aangehouden
2017158965

Laad meer Den Helder
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Geen verlichting en grote hoeveelheid drank op

Maar liefst 1220 ug/l blies een 25-jarige Haarlemse vrijdagavond rond 23.45 uur op het pol…