Home Noord-Holland Hilversum Hilversum – Aanhouding diefstal lokfiets

Hilversum – Aanhouding diefstal lokfiets

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juli hielden agenten een verdachte aan voor het stelen van een lokfiets vanaf het stationsplein in Hilversum.

Rond 02.50 uur kwam het signaal dat de lokfiets in beweging was. Door de GPS-tracker kon de fiets gevolgd worden. Op de Kongstraat zagen agenten een man op de lokfiets fietsen. Hij, 30 jaar uit Weesp, werd aangehouden. Bij fouillering bleek hij inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De spullen werden in beslag genomen.

Lokfiets
De politie maakt gebruik van ‘lokfietsen’ in gebieden waar met regelmaat fietsen worden gestolen. Deze vrij nieuwe fietsen staan op straat en worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. De lokfietsen bevatten tevens speciale beveiligingsapparatuur, waardoor de politie een signaal krijgt als de fiets wordt verplaatst.

 

Laad meer Hilversum
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Drietal aangehouden voor heling

Twee 16-jarige jongens en een 17-jarige jongen uit Haarlem zijn zaterdagmiddag aangehouden…