Home Noord-Holland Zaandam – Zoekactie na beroving in Zaandam

Zaandam – Zoekactie na beroving in Zaandam

De politie kreeg vrijdagmiddag rond 13.15 uur een melding dat er geschoten zou zijn op de Dodonaeusstraat in Zaandam. In eerste instantie leek het er ook op als of er was geschoten.

Er was namelijk een raam van een auto vernield. Uit nader onderzoek blijkt het te gaan om een beroving. Daarbij is gedreigd met een vuurwapen. Tijdens de beroving is het autoruit kapotgeslagen. Na het incident zijn er drie personen in een auto weggereden. Het slachtoffer van de beroving is niet gewond geraakt.

Het voertuig is op de A8 ter hoogte van de Coentunnel tot stilstand gekomen tegen de vangrail. Twee verdachten zijn uit het voertuig gesprongen en te voet op de vlucht geslagen. Agenten hebben vervolgens waarschuwingsschoten gelost. De politie is een zoekactie gestart naar deze twee personen.

Tijdens de botsing tegen de vangrail is één van de verdachten gewond geraakt. De persoon is met behulp van de hulpdiensten uit de auto gehaald. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Noël van Diest

Noël wordt vanaf zijn woonadres vermist. Hij heeft pdd-nos en ADHD. Hij gebruikt medicatie…