Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Nieuw-Vennep – Gaslucht leidt naar hennepkwekerij

Nieuw-Vennep – Gaslucht leidt naar hennepkwekerij

Op donderdag leidde een gaslucht de brandweer en de politie naar een pand aan de Lireweg in Nieuw-Vennep. Hier bleek het niet om een gaslek te gaan, maar om een hennepkwekerij. Drie personen werden aangehouden.

Het gaat om een 28-jarige Amsterdammer en twee vrouwen uit Boesingheliede van 22 en 24 jaar oud. Omstreeks 09.50 uur kwam een melding binnen bij de brandweer dat er een vreemde lucht zou hangen op de Lireweg. Gedacht werd aan een gaslek. Ter plaatse bleek de lucht uit een loods te komen. De brandweer kon hier niet naar binnen, omdat in het pand twee agressieve honden zaten. Ook wilde de bewoner niemand in zijn pand hebben.

In verband met de veiligheid betraden politie en brandweer toch de loods. Hierin werd een ruimte aangetroffen waar een hennepkwekerij in was ingericht. Hier stonden ongeveer honderd hennepstekken. In een andere ruimte was de hennep net geoogst. Bijna negentien kilo nog vochtige henneptoppen lagen te drogen. Ook vond de politie bijna vier kilo hennepgruis. Bij controle bleek er bovendien sprake te zijn van diefstal van stroom. 

De drugs en de bij de kwekerij behorende apparatuur (lampen, pompen, transformatoren ed.) werden in beslag genomen. Ook twee personenauto’s werden meegenomen. De drie verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

2017111935

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Noël van Diest

Noël wordt vanaf zijn woonadres vermist. Hij heeft pdd-nos en ADHD. Hij gebruikt medicatie…