Home Gelderland Achterhoek De Graafschap wint voor Bas. Sfeeractie en winst op Telstar met 2-1.

De Graafschap wint voor Bas. Sfeeractie en winst op Telstar met 2-1.

Aanloop naar de wedstrijd
Na de vorige thuiswedstrijd tegen Cambuur bleek door een noodlottig ongeval één van de supporters van de Blue White Support te zijn omgekomen. Deze gebeurtenis drukte een heel bijzondere stempel op deze wedstrijd.
Voor aanvang liep een stoet van ongeveer 200 supporters van de plek des onheils in een fakkeloptocht naar het stadion.
Bij aanvang hing er een levensgroot portret van Bas in zijn vak 18.
In de 6e minuut (Bas woonde in wijk 6 van Doetinchem) kleurde de Spinnekop rood van het Bengaalse vuur en brandden er sterretjes in het hele stadion. Jammer dat toch een tweetal “supporters” hun fakkel op het veld meenden te moeten gooien. Het duurde even voor de rook was opgetrokken en beide keepers weer zichtbaar waren, maar toen was er toch een ontketend de Graafschap dat de wedstrijd dicteerde.

De wedstrijd
Helaas was het de defensieve instelling van de Graafschap dat Telstar geen kansen kreeg, maar daardoor de Graafschap zelf ook geen kansen creëerde. Vijf minuten voor rust kreeg Telstar een corner, werd de bal in eerste instantie weggewerkt, maar werkte van Berkel de bal alsnog in het doel.(0-1)
Na rust
In de tweede helft werd de defensieve houding losgelaten en kreeg de Graafschap een aantal kansen. Maar de ommekeer was scheidsrechter Bax. Hij had zeven gele kaarten nodig om de wedstrijd in goede banen te leiden en zag in de 72e minuut een overtreding binnen de 16 waarvoor de Graafschap een ‘pingel’ kreeg waardoor de stand weer gelijk was.
In de 81e minuut was er een keiharde pegel van Smeets die de keeper nog uit kon tikken, maar Pjotr Parzyszek alsnog intikte.(2-1)
Door zijn beide doelpunten werd Pjotr de Man of the Match, maar dat doet enorm tekort aan een aantal andere spelers die enorm hard werkten en schitterende acties lieten zien. Bijvoorbeeld Andrew Driver die liet zien dat hij onterecht de laatste wedstrijden op de bank had gezeten.
Einde wedstrijd
Toen Pjotr gescoord had liep hij regelrecht naar vak 18 en dat is typerend voor de sfeer binnen deze club. En toen het laatste fluitsignaal klonk liepen alle spelers en reserves richting de Spinnekop waar inmiddels het portret van Bas weer naar zichtbaar was.
Dit moet de nabestaanden een enorme boost geven en dit is De Graafschap!!!

De Graafschap – Telstar 2-1

Arbiter Christiaan Bax | Toeschouwers: 8.714

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Crescendo van Berkel (40.), 1-1 Piotr Parzyszek (72./pen.), 2-1 Piotr Parzyszek (81.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Will (69. El Jebli), Lammers, Van Diermen, Nieuwpoort, Cicek (46. Driver); Diemers, Smeets, Klaasen; Parzyszek en Van den Hurk (81. Van Overbeek).

Opstelling Telstar: De Jong; Van Huizen, Van Berkel, Van Iperen, Tutuarima; Korpershoek, Dzepar, Abdulahi (85. Mahmudov); Serrarens, Ajnane en Van der Linden (65. Donald).

Gele kaart(en) De Graafschap: Cicek (22.), Will (32.), Van Diermen (55.)

Gele kaart(en) Telstar: Van Iperen (34.), Dzepar (44.), Ajnane (45+1.), Korpershoek (62.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…