Home Noord-Holland Hoorn Hoorn – Gemeente verwijdert boten zonder vergunning en bootwrakken

Hoorn – Gemeente verwijdert boten zonder vergunning en bootwrakken

De gemeente Hoorn begint maandag 22 augustus met het verwijderen van bootwrakken en boten/vaartuigen/vlotten zonder ligplaatsvergunning. Het gaat om bootwrakken en vaartuigen langs de kades van de Vollerswaal, Overslagkade, Buurtje, Turfhaven, Onder de Boompjes en de Oude Haven.

De huidige regels voor ligplaatsen van kleine boten zijn in 2012 opgesteld. Toen zijn er nieuwe ligplaatsen aangelegd en booteigenaren moeten hiervoor een ligplaatsvergunning aanvragen. Deze plaatsen zijn alleen bedoeld als buurtvoorziening voor kleine bootjes van direct omwonenden.

Boten vóór 22 augustus verwijderen

Begin augustus van dit jaar startte de gemeente met het in kaart brengen van boten zonder vergunning. Op die boten zijn stickers geplakt. Eigenaren zijn hiermee gewaarschuwd en gevraagd de boot binnen 21 dagen weg te halen. Naast boten gaat het om bootwrakken en andere drijvende voorwerpen/vaartuigen bijvoorbeeld vlotten.

Verwijderde boten

De kosten voor het verwijderen van de boten zijn voor de eigenaren. De verwijderde boten worden minimaal 3 weken opgeslagen. Eigenaren kunnen zich melden bij de gemeente. Pas nadat de verwijderings- en opslagkosten zijn betaald, krijgt de eigenaar de boot terug. Boten die niet zijn opgehaald, worden vernietigd.

Laad meer Hoorn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Wie niet weg is, is gezien

De politie heeft twee verdachten aangehouden na de inbraak in een bedrijfsbus aan de Priem…