Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Onopvallende videosurveillance op de weg

Onopvallende videosurveillance op de weg

De videosurveillanten hebben vrijdagmiddag en -avond weggebruikers gecontroleerd op hun rijgedrag. Dit gebeurde op de N208, N246, N508, N241, A9, A4, A5 en de A22. Hierbij werden meerdere weggebruikers aan de kant gezet, die de aandacht trokken vanwege hun gevaarlijke of hinderlijke rijgedrag.

Zo ook een 33-jarige man uit Heerhugowaard: hij viel op de A9 op door zijn slechte rijgedrag. Hij reed veel te hard ter hoogte van Heiloo en o.a. op de Ommering in Alkmaar. Daarnaast gaf hij bijna nooit richting aan en was hij niet handsfree aan het bellen tijdens het rijden. Hij werd aan de kant gezet en in de gelegenheid gesteld om de beelden van zijn eigen niet-sociale rijgedrag te bekijken. De videosurveillanten schreven de nodige bekeuringen voor hem uit en gaan hem aanmelden voor de Educatieve Maatregel Gedrag (EMG).

Laad meer Alkmaar

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Politie zoekt getuigen na dodelijk steekincident Donauweg

De politie zoekt getuigen van een steekincident op zondagavond 28 mei 2023 aan de Donauweg…