Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alcoholcontrole in Heiloo en Alkmaar

Alcoholcontrole in Heiloo en Alkmaar

De politie voerde tussen vrijdag en zaterdag (van 21.00 uur tot 04.30 uur) een alcoholcontrole uit aan de Vennewatersweg in Heiloo en de Edisonweg in Alkmaar. In Heiloo werden 637 blaastesten afgenomen en in Alkmaar 311. Twaalf verkeersdeelnemers hadden gedronken. In alle gevallen legde de politie een rijverbod op en in twee gevallen werd het rijbewijs ingenomen. Een persoon had ruim twee keer zoveel gedronken dan toegestaan.

Het is niet verstandig om onder invloed van alcohol te rijden. De eigen veiligheid en die van anderen staat op het spel. Daarnaast staan er stevige boetes op rijden onder invloed. Bij een promillage boven de 0,5 promille (beginnende bestuurders boven de 0,2 promille) is het verboden om verder te rijden. Na een ongeval wordt het nog veel vervelender. Denk daarbij aan het kwijtraken van het rijbewijs. En zelfs aan forse taak- en gevangenisstraffen. Verzekeraars zullen de veroorzaakte schade verhalen, als blijkt dat de bestuurder onder invloed heeft gereden. In de meeste gevallen betekent dit een persoonlijk faillissement.

Laad meer Alkmaar

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Aanhouding verdachte steekincidenten Prins Hendrikkade en Warmoesstraat

In het onderzoek naar twee steekincidenten in het centrum van Amsterdam is op zondag 1 okt…