Home Noord-Holland Veel overtredingen bij vluchtstrookcontrole

Veel overtredingen bij vluchtstrookcontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 08.15 en 09.15 uur een controle op de A200 gehouden gericht op het rijden over de vluchtstrook. De controle vond plaats in de richting van Amsterdam, ter hoogte van Halfweg. Politiemensen hielden de controle omdat er recentelijk meerdere klachten zijn binnengekomen van medeweggebruikers dat automobilisten massaal over de vluchtstrook zouden rijden. In de ochtendspits zouden er vaak gevaarlijke situaties zijn ontstaan omdat verkeer honderden meters over de vluchtstrook rijdt met als doel om een stuk file te omzeilen. Tijdens de controle waren politiemensen getuige van veel gevaarlijke situaties die ontstonden. Automobilisten reden, soms met gevaarlijk hoge snelheid langs het stilstaande verkeer, over de vluchtstrook en bij het uitvoegen van de vluchtstrook zijn bijna meerdere aanrijdingen ontstaan. In totaal werden er bijna 300 bekeuringen uitgeschreven. De politie wil weggebruikers nadrukkelijk wijzen op de gevaren van het rijden over de vluchtstrook. Naast de gevaarzetting, zoals het veroorzaken van een ernstige aanrijding, worden ook de hulpdiensten belemmerd wanneer de vluchtstrook niet vrij toegankelijk is. Om de verkeersveiligheid te verhogen zal de politie hier vaker gaan controleren.

Laad meer Noord-Holland

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…