Home Noord-Holland Hilversum Gewapende overval in Ankeveen

Gewapende overval in Ankeveen

Dinsdagavond 19 maart overvielen drie mannen een woning. De bewoners werden bedreigd met vuurwapens. Rond 20.15 uur werd bij een woning aan de Hollands End aangebeld. Aan de deur stond een onbekende man die vroeg of de bewoner een pakketje voor de buren in ontvangst wilde nemen. Toen de bewoner dit toestemde kwamen er plotseling nog twee mannen aan. Beiden hadden een bivakmuts op en een vuurwapen bij zich. De drie gingen de woning in waarbij een worsteling ontstond tussen de bewoner en een van de mannen. De mannen bonden de bewoners vast en wilden geld. Hieraan werd voldaan waarna de drie met onbekende buit wegreden in een grijze Hyandai met kenteken 44-PX-PX. De rechterkoplamp zou beschadigd zijn en de voorbumper zou loshangen.

In de omgeving zochten meerdere politieagenten en een politiehelikopter naar de verdachten. Ook werd een Burgernetactie gestart. De drie verdachten werden niet aangetroffen. De bewoners raakten niet gewond, ze waren wel hevig overstuur. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse de bewoonster gecontroleerd, zij bleek lichtgewond maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De man die het pakketje kwam afgeven had een blanke huidskleur, was tussen de 20 en 30 jaar oud, rond de 1.70 meter en met een normaal postuur. Hij had blond/rossig krullend haar. De twee mannen met bivakmutsen waren beiden van negroïde afkomst. Eén van hen was rond de 1.82 meter lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, stevig gebouwd met brede schouders. Hij droeg een trainingspak, sportschenen en sprak Nederlands met een Antilliaans accent.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…