Home Noord-Holland Den Helder Hennepkwekerijen in de Noordkop ontmanteld

Hennepkwekerijen in de Noordkop ontmanteld

Op verschillende adressen in de Noordkop werden dinsdag hennepkwekerijen aangetroffen. In een woning aan het Koggeschip in Den Helder werden op de eerste verdieping drie kamers aangetroffen die ingericht waren als kweekruimten. Er stonden geen planten meer, wel werd meer dan tien kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. De 38-jarige bewoner werd aangehouden.

Op de Jhr. Jacob van Veenstraat werden in een woning 273 planten ontdekt. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. Ook hier werd de 59-jarige bewoner aangehouden.

Op de zolder van een woning aan de Rijnstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden met 99 potten. In ongeveer de helft daarvan stonden hennepplanten. Onder de vloer in de garage werden 17 moederplanten aangetroffen. De 50-jarige bewoner van het pand werd aangehouden.

In Wieringerwerf werden in een woning aan de A.C. de Graafstraat 56 potten met potgrond aangetroffen. De planten waren net geruimd. Ook werden gedroogde hennepresten gevonden. In de woning was niemand aanwezig.

Op De Haukes in Westerland werden in een schuurtje achter een woning 32 planten gevonden. De 59-jarige bewoonster werd aangehouden.

Laad meer Den Helder

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Gezocht – diefstal viool uit trein – Centraal Station – Amsterdam

Op zondagmiddag 29 oktober rond 16.30 uur is een kostbare viool gestolen uit een internati…