Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Hennepkwekerijen opgerold

Hennepkwekerijen opgerold

Op een aantal adressen in Alkmaar werden dinsdag hennepkwekerijen aangetroffen. In een woning aan de Alexander Flemingstraat werd een kwekerij met 220 planten aangetroffen. De 62-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen.

In een woning aan de Smidstraat werd op de zolder een hennepkwekerij aangetroffen waar geen planten meer in stonden. Wel werden er hennepresten aangetroffen en 42 potten. De 45-jarige bewoonster werd aangehouden.

Op de Spilstraat stonden in een huis 58 hennepplanten. In de laatste twee gevallen gaat de gemeente over tot bestuurlijke ontruiming. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling worden verhaald op verdachte.

In een bedrijfspand op de Witte Paal in Schagen werden in een kweektent op de eerste verdieping 54 planten en 636 gram gedroogde hennep gevonden.

Laad meer Alkmaar

Geef een antwoord

Bekijk ook

Amsterdam – Update; aanhoudingen WK wedstrijd Marokko-Spanje

Ondanks alle inspanningen voorafgaand aan de wedstrijd Marokko-Spanje, waarin maximaal de …