Home Noord-Holland Hoorn Derde lift voor station Hoorn

Derde lift voor station Hoorn

Een grote klus op het station van Hoorn in het weekend van 9 en 10 maart: met een enorme kraan hijst ProRail de betonnen vloer van de derde lift op zijn plaats, het middenperron. Eerst wordt de liftput uitgegraven, daarna kan de 16 ton zware vloer van de lift naar zijn plaats. De trapopgang op het middenperron is afgesloten. De brug blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk. Het is alleen niet mogelijk om vanaf de brug perron 2 en 3 te bereiken, dat moet via perron 1 over het spoor.

In het weekend van 13 en 14 april hijst ProRail de lift zelf op zijn plaats, ook dan met een grote hijskraan. De bouw van de derde lift is het sluitstuk van de opknapbeurt van station Hoorn. Als alles deze zomer klaar is heeft Hoorn een toegankelijk station voor iedereen.

Onderhoud brug
In het weekend van 9 en 10 maart voert de gemeente Hoorn gelijkertijd onderhoud uit aan de voetgangersbrug. Die krijgt natuurstenen traptreden en een mooie afwerking van het bordes.

Geen treinverkeer
In beide weekenden is geen treinverkeer mogelijk van en naar Hoorn. Deze bussen stoppen aan de noordzijde van het treinstation, bij het Transferium.

Bussen
De kraan komt te staan bij de overdekte fietsenstalling. Daardoor kunnen de lijnbussen van Connexxion en EBS niet hun gebruikelijke rondje rijden. De haltes zijn tijdelijk verplaatst naar de zuidkant van het busstation en de rijbaan van de Stationsweg.Het parkeerterrein Noorderveemarkt en de haakse parkeervakken zijn beide periodes buiten gebruik, omdat er geen tweerichtingsverkeer mogelijk is van en naar het parkeerterrein.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…