Home Noord-Holland Hennepkwekerijen aangetroffen

Hennepkwekerijen aangetroffen

Dinsdag werden in West-Friesland vier hennepkwekerijen aangetroffen. Op de Schouwwagen in Grootebroek werden op de zolder van een woning 165 hennepplanten en 59 stekken aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom. De meter werd door Liander in beslag genomen.

In een woning op de Viskuil in Andijk stonden op zolder 83 planten. De 47-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. Ook hier is de gemeente overgegaan tot bestuurlijke ontruiming.

In Zwaagdijk werden in een huis op de Balkweiterhoek 190 hennepplanten aangetroffen en henneptoppen. Deze stonden op zolder en in een slaapkamer op de eerste verdieping. De 29-jarige bewoner werd aangehouden. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. In alle drie de bovenstaande gevallen werd bestuurlijk ontruimd. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling worden verhaald op de verdachte. Er wordt onderzoek gedaan naar de eigenaar van het pand.

Tenslotte werd op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn een hennepkwekerij gevonden met 1060 planten. Er was hier sprake van een uiterst gevaarlijke situatie door het illegaal aftappen van stroom. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de verdachten.

Alle kwekerijen zijn inmiddels ontmanteld.

Laad meer Noord-Holland

Geef een reactie

Bekijk ook

Amsterdam – Meerdere politiemensen lichtgewond tijdens inzet Ajax – Olympique Marseille

Ondanks dat er donderdagavond 21 september geen grootschalige ongeregeldheden hebben plaat…