Home Noord-Brabant Waalwijk Politiecontroles in kader van 'Brom effe normaal'

Politiecontroles in kader van 'Brom effe normaal'

n het kader van verkeersveiligheid hield de politie dinsdag bromfietscontroles. Dat gebeurde in het kader van het project ‘Brom Effe Normaal’. De extra aandacht voor brommers en scooters maakt deel uit van het project Brom Effe Normaal, een initiatief van gemeenten, de politie, Bureau Halt en het Openbaar Ministerie. Met extra controles, het opleggen van een alternatieve werkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting wordt gestreefd naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting is dat door het project leidt tot vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling.

De controlepunten waren ingericht op:

– de Akkerlaan in Waalwijk

– de Marktstraat  in Kaatsheuvel

– de Rijksweg in Rijen

In totaal zijn er 47 snor- en bromfietsen gecontroleerd. Er vielen 22 processen-verbaal:

2 x niet dragen van verplichte valhelm

3 x ongeoorloofd gebruik fietspad

1 x ontbreken linker spiegel op bromfiets

9 x overschrijding constructiesnelheid (=opvoeren)

4 x niet tonen rijbewijs

1 x niet tonen kentekenbewijs

1 x geen deugdelijke rem

1 x scherpe uitstekende delen

Hercontrole

Een van de gemotoriseerde tweewielers was dermate sterk opgevoerd, dat de politie het kentekenbewijs invorderde. De eigenaar krijgt het kentekenbewijs pas terug als hij binnen vier weken zijn brommer in de originele staat terugbrengt en laat herkeuren.

 

Laad meer Waalwijk

Geef een reactie

Bekijk ook

De Graafschap is meer dan alleen voetbal (en dat is maar goed ook)

Een vol programma rond de paasdagen op de Vijverberg; op 2e paasdag spelen de Superboeren …