Home Noord-Brabant Waalwijk Geweldadige Waalwijker met vuurwapen aangehouden

Geweldadige Waalwijker met vuurwapen aangehouden

Een politieagent is in de nacht van dinsdag op woensdag tijdens zijn werk in zijn gezicht geslagen. Hij controleerde twee mannen in een auto op de Bremstraat in Waalwijk. Een 49-jarige man uit Waalwijk wilde niet meewerken aan de controle, bleek te veel gedronken te hebben en is aangehouden. Bij fouillering bleek hij een geladen vuurwapen op zak te hebben.

Twee agenten zagen in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart rond 02:30 uur de auto met daarin twee mannen op de Bremstraat stilstaan en wilden hen controleren. De bestuurder wilde, zodra hij de politieauto zag, wegrijden maar de agent voorkwam dit. De man weigerde het raampje te openen en toen de agent het portier opende gaf hij aan niet mee te willen werken. De agent rook een alcohollucht en heeft de bestuurder een blaastest laten uitvoeren. De uitslag wees uit dat er alcohol in het spel was. De agent verzocht de man om mee te gaan naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan.

De Waalwijker werd agressief en stapte uit zijn auto. Tijdens het uitstappen sloeg hij een van de agenten in zijn gezicht. Er volgde een worsteling tussen de twee politieagenten en de verdachte. Daarbij is pepperspray gebruikt. De bestuurder is in de boeien geslagen en aangehouden. De bijrijder, een 48-jarige man uit Waalwijk, die de arrestatie belemmerde werd ook aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het cellencomplex. Bij fouillering bleek de bestuurder een geladen vuurwapen op zak te hebben. De agent die in zijn gezicht is geslagen heeft er lichte verwondingen aan over gehouden.

 

Laad meer Waalwijk

Geef een reactie

Bekijk ook

De Graafschap is meer dan alleen voetbal (en dat is maar goed ook)

Een vol programma rond de paasdagen op de Vijverberg; op 2e paasdag spelen de Superboeren …