Home Noord-Brabant Tilburg Politiehond Bono speurt twee autodieven op

Politiehond Bono speurt twee autodieven op

De politie arresteerde in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen op verdenking van autodiefstal. Ze hadden een vrachtwagen gestolen vanuit de Groenstraat in Tilburg. Agenten zagen agenten de vrachtauto / verhuurwagen van het merk Mitsubishi rijden met twee personen erin. Het voertuig reed door rood en trok op die reden de aandacht van de agenten. De vrachtauto ging vanuit de Groenstraat linksaf de Ringbaan Zuid op en werd meteen stilgezet bij de inham voor vrachtwagens. Hierbij botsten de dieven tegen een geparkeerde vrachtwagen. De beide inzittenden lieten de auto achter en renden het Leypark in.

Bij de zoekactie die volgde werd ook politiehond Bono ingezet, die het spoor van het gevluchte duo oppakte. De twee mannen werden uiteindelijk gevonden boven op een platdak van een garage/schuur aan de Kruisvaardersstraat.

Het tweetal werd ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze in verzekering gesteld en ingesloten.

De politie informeerde de eigenaar van de Mitsubishi vrachtwagen over de diefstal. Hij had het voertuig nog niet gemist. Bij controle bleek dat het portierslot verwijderd was en de bedrading doorgekoppeld. De man heeft inmiddels aangifte gedaan.

 

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…