Home Noord-Brabant Tilburg Jonge brandstichters aangehouden

Jonge brandstichters aangehouden

Vijf jongens (16, 13 en drie van 15 jaar) zijn aangehouden op verdenking van brandstichting. Zij worden verdacht van het aansteken van onder andere bosbrandjes in de wijk Reeshof. Na onderzoek waaronder een uitgebreid onderzoek onder passanten en een buurtonderzoek is de politie bij 5 verdachten uitgekomen die vermoedelijk een aandeel hebben in diverse brandstichtingen. De afgelopen maand werden branden onder andere bij de Kronenbergstraat, het Reeshofbos en de wijk Witbrand gesticht. Hierover werd ook een Burgernetbericht verstuurd. Wie van de verdachte jongens bij welke brand betrokken was en wat hun rol daarin was, is onderdeel van het nog lopende onderzoek.

Balletje

Het balletje van het onderzoeksteam ging rollen toen twee jongens maandagmiddag werden aangehouden voor bezit van softdrugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting. Tijdens het verhoor van beide jongens verklaarden zij inderdaad betrokken te zijn bij brandstichting.

Nog drie verdachten

Later die dag volgden nog drie arrestaties. Onder andere een melding bij Meld Misdaad Anoniem leidde ertoe dat deze drie verdachten op maandagavond werden aangehouden op hun huisadres. Ook zij werden ingesloten. Eén van hen is na verhoor naar huis gestuurd vanwege zijn leeftijd (13). De anderen zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Laad meer Tilburg

Geef een antwoord

Bekijk ook

Tilburg – Verduisterde auto aangetroffen, verdachte aangehouden

In Tilburg werd vanmorgen een personenauto aangetroffen die op maandag 27 maart was verdui…