Home Noord-Brabant Kempen Aan de slag met vergeten groenten

Aan de slag met vergeten groenten

Taco IJzerman geeft op zondag 14 april voor Slow Food Kempen Meierij een lezing over vergeten groenten, waarna de bezoekers zelf aan de slag gaan met diverse vergeten groenten. De bijeenkomst vindt plaats in bioboerderij ’t Schop in Hilvarenbeek.

Slow Food streeft naar lekkere, pure en eerlijke producten. Zij maakt er sinds jaren werk van om waardevolle producten en rassen voor het nageslacht te behouden. Daarom organiseert de regionale afdeling Slow Food Kempen Meierij op een middag waarbij ‘vergeten groenten’ op het menu staat. Om 15.00 uur geeft Taco IJzerman, van De Ommuurde Tuin een presentatie over ‘vergeten groenten’.

Taco is buiten – gewoon – ondernemer, spreker, groenteteler tuinder & kok. Hij geeft hij lezingen, kook- en kruidenworkshops. Hij vertelt over onder andere telen, beleven en genieten van verse (biologische) groenten en kruiden. Verder adviseert Taco over en ontwerpt hij historische moestuinen op landgoederen en buitenplaatsen.Na de lezing gaan de bezoekers in de keuken van de biologische boerderij ’t Schop zelf aan de slag met de verschillende vergeten groenten, zoals pastinaak, raapsteeltjes, paarse boerenkool, aardpeer en schorseneren.

De middag duurt van 15.00-18.00 uur en is voor gratis toegankelijk (mits aangemeld) voor zowel leden als niet leden. Let wel het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan tot 10 april via: kempen-meierij@slowfood.nl.

Laad meer Kempen

Geef een reactie

Bekijk ook

Oisterwijk – Gezocht – Schietpartij – Nijverheidsweg – Oisterwijk

Wij vragen uw hulp bij het zoeken naar iemand die mogelijk een rol heeft gespeeld bij een …