Home Noord-Brabant Tilburg Gestolen iPad terug naar rechtmatige eigenaar

Gestolen iPad terug naar rechtmatige eigenaar

De politie heeft vrijdagavond 22 maart 2013 rond 19.20 uur in zijn woning een 30-jarige man aangehouden op de verdenking van diefstal c.q. heling van een iPad. Het apparaat werd in zijn woning aangetroffen dankzij een daarop geïnstalleerd zoekprogramma. De verdachte werd in verzekering gesteld. Hij heeft de diefstal toegegeven. Hij heeft afstand gedaan van het apparaat, deze gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Donderdagmorgen was vanaf de tafel van een terras van een horecazaak in Kaatsheuvel in een onbewaakt ogenblik de tas van een 42-jarige vrouw uit Hindeloopen gestolen. Daarin zat naast een portemonnee en diverse passen ook haar iPad. Op het apparaat was het programma zoek iPhone geïnstalleerd. De politie kreeg vrijdagmiddag van de gedupeerden een telefoontje dat de iPad aanstond en dat die een signaal uitzond vanaf een straat in Kaatsheuvel, waarbij de woning niet precies werd aangegeven. Op twee adressen is toen onderzoek gedaan, dit leverde echter niets op. Enkele uren later belde de benadeelde weer, nu zou het om een daarnaast gelegen woning in dezelfde straat gaan. Op de Meldkamer werd daarop meegekeken en werd inderdaad bevestigd dat het om één bepaalde woning ging. Het bleek te gaan om een pand met een bewoner die bekend is bij de politie. Agenten belden aan en legden het verhaal uit. Hierop zei de 30-jarige bewoner dat hij de iPad, die boven lag zou pakken. Nadat hij de tablet overhandigd had, is hij aangehouden. Hij heeft de diefstal toegegeven. Het geld had hij uit de portemonnee gehaald. Daarna had hij de tas in een container gegooid. Deze tas is echter niet meer aangetroffen.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Verdacht van meerdere inbraken in bestelauto’s

De politie onderzoekt hoeveel inbraken een verdachte heeft gepleegd. Op dit moment verdenk…