Home Noord-Brabant Tilburg Aangifte tegen man die politiebureau Tilburg inreed

Aangifte tegen man die politiebureau Tilburg inreed

Tegen de 52-jarige Tilburger die op zaterdagmiddag 2 maart met zijn auto rond 13.45 uur het hoofdbureau van de politie Zeeland West Brabant aan de Ringbaan West in reed is aangifte gedaan van gevaarlijk rijgedrag. Toch is de politie nog op zoek naar meer getuigen of benadeelden. De man reed rond 13.30 uur met zijn auto op de Spoorlaan. Daarvandaan ging hij op de drukke zaterdagmiddag naar de Heuvelring. Daarbij reed hij gedeeltelijk over het fietspad. Bij het Piusplein keerde hij en reed hij tegen het verkeer in terug. Hij ging over het fietspad weer naar de Spoorlaan. Diverse voetgangers en fietsers moesten opzij gaan om de auto te ontwijken. Het vermoeden is dat de man daarna richting het politiebureau is gereden. Een getuigenoproep in diverse media leidde tot een aantal getuigenissen en een aangifte.

De politie zoekt toch meer getuigen of mensen die aangifte willen doen omdat zij zelf opzij moesten gaan voor de bestuurder, of die dit hebben zien gebeuren. De man reed na zijn dollemansrit met zijn auto door een slagboom bij de parkeerplaats waarna hij door twee puien met glazen schuifdeuren ging. De auto kwam tot stilstand bij de receptie en de daarbij horende bezoekersruimte. Daar waren geen mensen aanwezig omdat het bureau voor bezoek is gesloten op zaterdag. Er raakte dus niemand gewond.

Ook de verwarde bestuurder raakte niet gewond bij het voorval. Hij is direct aangehouden door politiemedewerkers die aanwezig waren in het pand. De man zit in voorlopige hechtenis. De man verklaarde tijdens zijn eerste verhoor dat hij meende te worden achtervolgd. De auto is uit de receptieruimte getakeld en in de pui worden nooddeuren geplaatst zodat het bureau na het weekend weer open was.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Verdacht van meerdere inbraken in bestelauto’s

De politie onderzoekt hoeveel inbraken een verdachte heeft gepleegd. Op dit moment verdenk…