Home Noord-Brabant Tilburg Politie neemt verduisterde geluidsapparatuur in beslag

Politie neemt verduisterde geluidsapparatuur in beslag

De politie nam in de nacht van zaterdag op zondag licht- en geluidsapparatuur in beslag. De professionele set met een waarde van ca. € 20.000,- werd in december vorig jaar gehuurd en niet terug gebracht. Een Tilburgs bedrijf verhuurde op 1 december de bewuste apparatuur. Dat gebeurde via een overeenkomst en een check van het legitimatiebewijs van de huurder. De spullen werden echter niet meer terug gebracht en ook de huurder bleek niet meer te traceren. Het bedrijf deed vervolgens aangifte van verduistering. Begin maart spoorde de politie de huurder op. Hij werd verhoord, waarbij hij verklaarde dat hij aan lager wal was geraakt. De man zei dat hij niet wist waar de apparatuur was gebleven.

Zaterdagavond kreeg een medewerker van het licht- en geluidbedrijf een tip dat de verduisterde set gebruikt werd in een horecabedrijf aan de Professor Goossenslaan in Tilburg. Agenten gingen direct kijken en zagen dat de aanwezige licht- en geluidset voldeed aan de opgegeven specificaties. De complete set werd in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. De gebruiker van de set wordt verhoord over de herkomst en zijn aandeel in het verhaal.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…