Home Noord-Brabant Tilburg Drie inbrekers aangehouden na achtervolging

Drie inbrekers aangehouden na achtervolging

Drie verdachten zijn dinsdag 12 maart aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Hoge Wal in Goirle. Na een melding van buurtbewoners hebben acht agenten de achtervolging ingezet en de drie mannen weten aan te houden. Later is een kluis gevonden op de plek waar de drie verdachten zijn gezien.

Een oplettende buurtbewoner meldde rond 15:00 uur dat hij drie personen rond zag lopen op de Hoge Wal en dat ze verdacht veel belangstelling hadden voor de woningen. De politie ging er met acht agenten naar toe. Over de akkers zagen ze drie mannen lopen. Die begonnen te rennen en splitsten op zodra ze de politie zagen.

De agenten splitsten ook op en achtervolgden de verdachten rennend over akkers en klimmend over hekwerken. Een 26-jarige man zonder verblijfsadres werd op de Oude Hilvarenbeekseweg aangehouden. Daarna werd de tweede verdachte, een 23-jarige Tilburger, gepakt op de Lage Wal. De politie wist de derde verdachte, een 26-jarige man uit Goirle, te pakken te krijgen op de Abcovenseweg, mede dankzij een aanwijzing van een bewoner die de inbreker had zien rennen. Ze zijn alle drie naar het cellencomplex overgebracht en in verzekering gesteld.

De agenten gingen ook terug naar de plek waar ze de drie inbrekers als eerste hadden gezien. Daar vonden ze een kluis. Vervolgens zijn ze bij woningen in de omgeving gaan kijken of er sporen van inbraak waren. Bij een woning aan de Hoge Wal was de bewoner niet thuis maar bleek aan de achterkant wel ingebroken te zijn. De bewoner is gebeld en deze is naar huis gekomen en heeft aangifte gedaan. De kluis blijkt uit deze woning afkomstig te zijn.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…