Home Noord-Brabant Tilburg Politie laat inbreker ontsnappen bij ziekenhuisbezoek

Politie laat inbreker ontsnappen bij ziekenhuisbezoek

Een 31-jarige verdachte van een woninginbraak is donderdagavond rond 21.15 uur tijdens een behandeling bij de eerste hulp van het TweeSteden ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan in Tilburg ontsnapt.

Woensdag werd rond 11.25 uur door de politie met toestemming van de officier van justitie op de Gasthuisring een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de verdenking van een eerder gepleegde woninginbraak in Klundert. Op 12 december 2012 werd in een woning aan de Beatrijsweg ingebroken. De technische recherche vond bij de inbraak DNA-sporen die afkomstig bleken te zijn van de 31-jarige man. Hij werd door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De verdachte had een verwonding aan zijn rechteronderarm. Hij vertelde daar zelf over dat hij zondagavond over het hek wilde springen van een opvanginstelling en zich daar bij zo bezeerd had, dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis moest om deze verwonding te laten hechten. Donderdagmiddag ging de wond zodanig ontsteken dat de politiearts verdere behandeling in het ziekenhuis voorschreef. Agenten kwamen rond 17.45 uur met de arrestant aan bij het ziekenhuis, waar de man tussen de behandelingen door, rond 21.15 uur, de kans kreeg de benen te nemen. De politie heeft nog met een hond en een heli gezocht maar de man niet meer aangetroffen. Ook werden twee burgernetberichten verstuurd om buurtbewoners te vragen de politie te bellen als zij de ontsnapte man gezien hadden.

Laad meer Tilburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Tilburg – Man met mes aangehouden

Agenten belast met het carnavalstoezicht hebben maandag 12 februari 2024 omstreeks 21.35 u…