Home Noord-Brabant Roosendaal Man onder invloed aangehouden

Man onder invloed aangehouden

In een brandgang aan de Anna Bijnslaan in Roosendaal is vannacht een 27-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden vanwege zeer gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van drugs. Agenten zagen rond 01:30 uur (in de nacht van zaterdag op zondag) de betreffende auto rijden en besloten de auto en de bestuurder te controleren. Zij gaven de bestuurder een stopteken en in eerste instantie voldeed de bestuurder hier ook aan. De agenten stapten uit hun auto en liepen naar de te controleren auto toe. Op het moment dat zij bij de auto waren en door het geopende raam een henneplucht waarnamen, gaf de bestuurder ineens vol gas en ging hij er als een speer vandoor.

De agenten zijn meteen weer in hun auto gesprongen en er volgde een achtervolging door de bebouwde kom van Roosendaal waarbij snelheden van ruim boven de 100 km/u werden bereikt. De bestuurder van de achtervolgde personenauto reed zeer gevaarlijk en miste op een haar na wat fietsers die overstaken op de Kennedylaan.

In de Van Veldekelaan zette de bestuurder zijn auto aan de kant van de weg en ging er vervolgens hard rennend vandoor. De agenten deden hetzelfde en in een brandgang aan de Anna Bijnslaan is de verdachte uiteindelijk aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij gehoord. Het rijbewijs van de 27-jarige verdachte is ingenomen door de agenten na overleg met de officier van justitie. Ook is er een onderzoek naar de rijvaardigheid van de verdachte aangevraagd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag en het rijden onder invloed van drugs. De verdachte verklaarde namelijk dat hij een aantal joints had gerookt voor hij in zijn auto stapte.

De personenauto van de aangehouden verdachte is door de agenten in beslag genomen voor onderzoek naar verdovende middelen. Die werden in de auto, buiten een nog brandende joint, niet aangetroffen. Tegen 05:30 uur zondagochtend is de man weer in vrijheid gesteld.

Laad meer Roosendaal

Geef een reactie

Bekijk ook

Roosendaal – Aangehouden voor vier strafbare feiten

Rond 23.05 uur zagen surveillerende agenten in de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal…