Home Noord-Brabant Roosendaal Suiker Unie & Raedthuys sluiten overeenkomst voor exploitatie windpark

Suiker Unie & Raedthuys sluiten overeenkomst voor exploitatie windpark

Donderdag heeft Suiker Unie een overeenkomst getekend met  Raedthuys Groep  voor de bouw en exploitatie van vier windmolens op het terrein van de suikerfabriek te Dinteloord binnen het Agro & Foodcluster Nieuw Prinsenland. Raedthuys kwam als beste partij uit de bus bij de tender die door Suiker Unie werd uitgeschreven.

Duurzaamheid staat bij zowel Suiker Unie als de Raedthuys Groep hoog in het vaandel. Suiker Unie richt zich al jaren op energiebesparing, en produceert naast suiker ook groen gas op basis van reststromen.  Raedthuys produceert en levert zonne- en windenergie uit Nederland en heeft veel ervaring met de exploitatie van windparken.  De Twentse onderneming is het groenste energiebedrijf in Nederland.

De suikerfabriek is onderdeel van AFC Nieuw Prinsenland. Met daarnaast een grootschalige glastuinbouwlocatie en een bedrijventerrein voor bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector. Binnen het AFC Nieuw Prinsenland wordt gestreefd naar duurzame ontwikkeling door het stimuleren en faciliteren van winstgevende symbiose en samenwerking.

Suiker Unie en Raedthuys gaan een samenwerkingsverband aan voor de bouw en exploitatie van vier windmolens op het terrein van de suikerfabriek in Dinteloord. Deze windmolens zijn onderdeel van het windpark van in totaal zeven windturbines dat op Nieuw Prinsenland ontwikkeld wordt. Het  windpark krijgt de naam Nieuw Prinsenland. Het windpark levert een belangrijke bijdrage aan de opwekking van duurzame energie op het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland, waar Suiker Unie mede-initiatiefnemer van is.

De windturbines leveren in totaal 36,3 miljoen kWh per jaar op, goed voor ruim 10.000 huishoudens. De komst van de windturbines past geheel in de duurzaamheidsdoelstellingen van Suiker Unie, Raedthuys  en het  Agro & Foodcluster Nieuw Prinsenland. De  komst van de windturbines betekent een vermindering van 20.000 ton CO2 emissie per jaar.

Naast de mogelijkheid om energie af te nemen, biedt  Raedthuys particulieren de mogelijkheid zelf te participeren in het windenergieproject door bijvoorbeeld obligaties of windenergiedelen.

Naar verwachting wordt in 2015 gestart met de bouw van het windpark. De windturbines kunnen een half jaar later in productie worden genomen.

Laad meer Roosendaal

Geef een reactie

Bekijk ook

Roosendaal – Aangehouden voor vier strafbare feiten

Rond 23.05 uur zagen surveillerende agenten in de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal…