Home Gelderland Achterhoek De Graafschap tegen FC Oss nog lang niet ‘top’

De Graafschap tegen FC Oss nog lang niet ‘top’

Afgelopen week wilde Graafschap zich op de Vijverberg van de beste kant laten zien. Allereerst op dinsdagavond op de jaarlijkse vrijwilligersavond; jaren geleden werd er door toenmalig technisch directeur Han Berger geopperd om de honderden vrijwilligers te trakteren op een stampottenbuffet. De directie en technische staf als opscheppers en de selectiespelers als bediening. Een mooie traditie was geboren. Ook dit jaar dus weer liepen de spelers zich ‘de benen uut ‘t gat’ om aan de vrijwilligers een bord ‘superboerenstampot’ te serveren.

De tweede keer om die goede kant te laten zien, was op het veld op vrijdag tegen de FC Oss, de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Bij winst aansluiting bij de top drie en wellicht een rol nog weggelegd in de  tweede periode. En echt, de wil was er best wel, maar ook deze wedstrijd werd wel weer duidelijk, dat de Graafschap de kwaliteiten ontbeert om als topper in de Jupiler League gekwalificeerd te mogen worden.

De start van de wedstrijd was goed; binnen een minuut een corner en een hart schot van El Jebli op het doel van keeper Mous van FC Oss. Daarna was het ‘wil niet’ tegen ‘kan niet’. FC Oss kwam er bijna niet aan te pas en de Graafschap kon maar niet gevaarlijk worden. Tot aan het 16-meter-gebied oogde het aan blauw-witte zijde aardig, maar mistte het spel van de Graafschap de  passie, felheid en overtuiging om het af te maken. Dan heb je ook natuurlijk nog de pech, dat een omhaaltje van van den Hurk tegen de paal gaat en niet erin. Maar ook bij deze aardige omhaal zat er geen overtuiging in. Ruststand derhalve logischerwijze 0-0.

De tweede helft, hetzelfde beeld als de eerste helft; een matig potje voetbal. Scheidsrechter de Graaf probeerde er nog wat van te maken, door wat met gele kaarten te strooien. De FC Oss leek er wat doorheen te zitten en moest dus compenseren met onhandige overtredingen; binnen 2 minuten 3 gele kaarten extra…. De Graafschap voerde de druk iets op en typerend voor de wedstrijd, het doelpunt van de Graafschap door van Mieghem: van richting veranderd door een hoofd van een Oss-verdediger. Een gelukkige goal voor de superboeren, maar die tellen ook! Daarna was het uitspelen en via een counter er een doelpuntje extra erin prikken. Dat lukte  bijna met een pegel van Diemers, die via de hand van Mous en de lat net overging. Invaller Rannick Schoop maakte nog een rush aan de gehele rechterzijde en gaf  een goede voorzet toe, maak ook deze kans was aan de Graafschap niet besteed. Tot aan de 89e minuut leek er niets aan de hand, maar Receveur maakte 3 fouten in één moment: een onnodige overtreding (vasthouden) op de verkeerde plek (links net buiten het strafschopgebied) op het verkeerde moment (90e minuut). Gevolg: een terechte vrije trap voor de FC Oss, die in het doelgebied gepompt werd. Invaller Grotenbreg voelde een bal tegen zich aankomen en deze belandde zowaar achter Bednarek. De Poolse doelman had nog geen enkele echte redding hoeven te verrichten, maar mocht wel ‘vissen’….. hoe zuur.

Nu Telstar uit nog, aankomende vrijdag. Maar na een jaar Henk de Jong als trainer bij de Graafschap, kun je je afvragen of deze basis bij de Graafschap perspectief biedt op ‘meer’.  Tegelijkertijd kun je je afvragen hoe het Nederlandse voetbal er überhaupt voor staat. Als de Jupiler League een kweekvijver moet zijn voor de toekomst van de eredivisie, vrees ik het ergste.

 

De Graafschap – FC Oss: 1-1

Scheidsrechter Edwin van de Graaf | Toeschouwers: 8.102

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (63.), 1-1 Mats Grotenbreg (90.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, Tutuarima, El Jebli (46. Receveur); Van Mieghem, Van den Hurk en Serrarens (65. Ars).

Opstelling FC Oss: Mous; De Regt, Piqué, Bakx (74. Adarabioyo), Kamaci (60. Kaak), Van der Sluys, Dogan, Janssen (86. Grotenbreg), Fleuren, Van der Venne en Van Pol.

Gele kaart(en) De Graafschap: Straalman (42.)

Gele kaart(en) FC Oss: Janssen (25.), Dogan (49.), Kamaci (49.), Bakx. (51.), De Regt (72.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Huijbergen – Man beledigt agenten na negeren stopteken

Een 36-jarige man uit Putte is vannacht, zaterdag 24 augustus, aangehouden voor belediging…